Puhdistuksen työvaiheet LTO ja ilmalämmitys -koneisiin

  1. Alipaineistus
    Puhdistusprosessin aloittamiseksi luodaan alipaine ilmanvaihtokanavistoon alipaineistajalla raitisilman kautta, jos raitisilmasäleikkö sijaitsee paikassa, jonne pääsee käsiksi turvallisesti. Alipaineistuksella estetään pölyn leviäminen huoneilmaan ja pöly poistuu suoraan ulos ilmanvaihtokoneen lävitse.

  2. Ilmanvaihtokoneen purku ja osien puhdistus
    Ilmanvaihtokoneesta irroitetaan suodattimet, lämmöntalteenottokenno ja puhaltimet. Tämän jälkeen kyseiset osat puhdistetaan huolellisesti. Kenno pestään liuotinpesuaineella, puhaltimien siivekkeet ja kotelo puhdistetaan harjalla. Suodattimet imuroidaan tai vaihdetaan, jos näin on sovittu. Lopuksi, kun kanavat on harjattu ja alipaineistaja otettu pois, koneen sisusta imuroidaan ja pyyhitään pesuaineella puhtaaksi.

  3. Tulo- ja poistoventtiilien liuotinpesu
    Tulo- ja poistoventtiilit pestään liuotinpesuaineella, joka poistaa niistä kaikki epäpuhtaudet, varmistaen venttiilien optimaalisen toiminnan.

  4. Tulokanaviston desinfiointi
    Desinfiointiaine sumutetaan tulokanaviston sisäpinnoille kanavien harjauksen yhteydessä. Ilmanvaihdon tulokanaviston desinfiointi on tärkeä toimenpide, joka parantaa sisäilman laatua ja vähentää terveysriskejä. Desinfioinnin avulla voidaan poistaa bakteereja, viruksia, homeita ja muita haitallisia mikro-organismeja, jotka voivat kerääntyä kanavistoon ajan myötä.

  5. Ilmamäärien mittaus ja säätö
    Puhdistuksen jälkeen mitataan ilmamäärät ja säädetään venttiilit varmistaen, että ilmanvaihto on optimaalinen ja riittävä.

  6. Puhdistuspöytäkirjan laatiminen
    Kun kaikki työvaiheet on suoritettu, laaditaan puhdistuspöytäkirja, johon kirjataan tehdyt toimenpiteet ja niiden tulokset.

Koneellinen poistoilmanvaihto

  1. Kanavien alipaineistus
    Prosessin alkuvaiheessa kanavat alipaineistetaan, joko omalla moottorilla tai sitten alipaineistajalla. Alipaineistuksella estetään pölyn leviäminen huoneilmaan.

  2. Venttiilien liotinpesu
    Venttiilit poistetaan ja pestään liuotinpesuaineella, joka poistaa niistä kaikki epäpuhtaudet, varmistaen venttiilien optimaalisen toiminnan.

  3. Poistokoneen puhdistus
    Poistokone on puhdistettava huolella, jotta sen tehokkuus säilyy. Koneesta puhdistetaan siivekkeet harjalla ja kotelo puhdistetaan myös huolellisesti, jonka jälkeen tarkistetaan koneen toimivuus.

  4. Ilmamäärien mittaus ja säätö
    Puhdistuksen jälkeen mitataan ilmanvirtausjärjestelmän ilmamäärät ja tehdään tarvittavat säädöt. Tämä varmistaa, että ilmanvaihto toimii optimaalisesti ja on riittävää.

  5. Puhdistuspöytäkirjan laatiminen
    Kun kaikki työvaiheet on suoritettu, laaditaan puhdistuspöytäkirja, johon kirjataan tehdyt toimenpiteet ja niiden tulokset.

Painovoimaiset ilmanvaihtojärjestelmät katsotaan aina tapauskohtaisesti.

Asianmukainen puhdistaminen parantaa ilmanvaihtojärjestelmien suorituskykyä ja pidentää niiden käyttöikää, mikä on keskeinen osa nykyaikaista kiinteistön ylläpitoa.

Puhdistuksen työvaiheet